fredag 25 december 2009

Lyckligaste jag

GOD JUL!
Önskar en Naannii


Själv har jag haft den underbaraste julaftonen det bara går att ha.
Sliten är jag, men åhj, så lycklig!
Glad.
Överväldigad över att ha såna underbara människor som jag har i min närhet.
Det var länge sedan jag kunde säga att en dag varit bra, non-stop, utan några humördippar. En hel jäkla dag. Helt jävla underbar!

Jag kan inte mer än säga att jag älskar julen, och om ni hade vart jag, skulle ni tycka exakt samma sak! Det spelar ingen roll med allt slit, all stress och alla pengar som går åt innan den väl kommer...Det är bara en liten ynka pyttefjärt i rymden när man tänker på vad man får.
Kärleken. Känslan. Allt!

Min dag började med att Malan ringde och väckte mig. Andra morgon med nya väckarklockan, och jag kom inte upp!
Det gör inget, inte idag, för jag hann ändå. Kom upp i tid. Ingen panik. Dessutom är det bästa sättet att bli väckt på, av en söt röst i andra änden av den obefintliga telefonlinjen.
Åhh sötmalan, vad jag är glad att jag har dig!

Väckte J efter påklädning och morgonpromenad. Tryckte på radion. Ropade på vovven. Försökte få kattens uppmärksamhet. Satt på vardagsrumsgolvet och delade ut julklappar.
J blev glad för sina. Jag visste det. Perfekta klappisar till min karl!
En äggkokare och en GPS. Katschiiing! Mitt i prick! :)
Vad som låg i mina paket får ni reda på längre ner, om ni orkar läsa?
Bara synen av den lurviga pälsens paketöppnande gör att jag älskade stunden. Det är en smart hund vi har. Bästa paketöppnaren som finns.
TRE julklappar fick han. Godisben i vartenda ett. Ett helt paket i det ena. Bortskämda gullhund!
Hagel däremot var inte alls intresserad av annat än det redan tömda presentpappret. Vad hade jag väntat mig egentligen? att hon skulle säga tack och bock, å slita upp paketen helt e sig själv? När det finns roligare saker som snören på utsidan? Höhö, neeej!


När det hela var gjort var det bara att dra på sig tomteluvan och åka till jobbet för att möta upp med de andra julaftons-arbetande-nissarna. Mitt tomte gäng, det bästa!

Och som dagen rullade på. Kändes som att vi knappt hann komma dit innan vi skulle gå hem. Varubilen släpade av 18 fyllda vagnar med varor, vi hann inte med mycket av det. Men så har vi ju hela helgen på oss också, så det hinns.

Skjutsade upp J till svärmor innan jag åkte hem för att göra mig iordning. Packade ihop allt som skulle med. Tjuvade nästan alla paketen under granen och packade in i bilen. Var in med påsen med julklappar till "svärfamiljen", och åkte till mitt firajulställe: Mamsen!

Har så mycket bilder jag tagit idag som jag vill visa, men det är som sagt sent, redan juldagen, och jag måste skynda på lite. Täcket väntar på mig. Men det kommer. Troligtvis imorn om jag hinner.

Jag tror det är första året sedan jag något sånär kunde fatta nånting som jag INTE hunnit kika på Kalle Anka. Men det blir väl så, och mig gör det inte så himla mycket. Man kan det ändå utantill snart. ^^ Valde att hjälpa till med maten istället. Pyssla. Dona.

Folket kom. Släkten. Vi åt, skrattade, berättade nya händelser för varandra. Högg in på tårtan, och tjålade lite till. Mös av känslan av att faktiskt ALLA var där. Båda mina systrar, mamma, pappa, Stina, mormorn, farmorn, farfarn, tre av kusinerna, fastern...eller nej, där ljög jag, det saknades en person. Mostern! Var helt inställd på att hon skulle vara med, men tji fick jag...för hon var ända borti Linköping. Hon saknades. Men jaa, nästan alla!

Har saknat syster Linn (den äldsta) som en tok. Man märker det när man träffas igen efter så lång tid. Det är då saknaden blir större. Det är då man märker. Önskar vi, alla tre, kunde umgås mer än vi gör. Vet egentligen inte varför det inte blir mer påhälsningar. Vi har väl fullt upp i våra respektive liv tänker jag. Vi borde hitta på mer tillsammans. Jag ska se till att det blir så!

Linn, jag, Moa
Systrarna Kvist,
Ja visst!

Har aldrig sett så många paket under granen som i år! Mamma la till att hon alltid trott att hon trodde att det skulle bli färre och färre paket under tiden som vi blev äldre, Men si där trodde hon fel! Rekordklappsjul i vår familj! Eller det kanske bara såg ut så? eftersom årets gran var så liten? Mamma hade bestämt sig för att strunta i gran i år också, men nej...inte en jul till utan paket under granen! Så jag tog med min lilla bordsgran, som jag hade när jag bodde i stan, och gav den till henne. Om ni tittar på översta bilden, så ser ni nog den där nånstans, uppe på öppna spisen? Den fanns i alla fall, det är det enda som betyder nått.

Linn lekte tomte och delade ut paketen. Hittade på egna rim, av den fantasi bara hon kan ha, utan att ha en aning om vad som fanns där i. Hon är knas min syster. Kanske därför jag saknar henne så?

Större delen av släkten började dra sig hemåt efter paketöppnandet. Malan kom upp. Det årliga "julaftonskvälls-sällskapsspelet" skulle ju börja! Det är en tradition vi byggt upp på senare år. När allt är "över", då sätter vi oss ner. Tar ett glas vin eller två (inte jag eftersom jag både jobbar imorn, och hade bil), äter lite mer onyttigheter bara för att snaska på något, och spelar Spel tills skrattet gör att ögonen tåras. Jag och Malin var i lag, och fick välja spel! Var helt säkra på att vinna, men förlorade båda gångerna. Grrrr! ;)

Det är så en riktig julafton ska se ut! Lyckliga jag som fick den!

Det här fick jag i julklapp:
- Handdukar och badlakan
- Deo och parfym
- Ljus
- Armband
- ett träningsgummiband och "handtränare"
- Tre presentkort. på stadium, HM och Hemtex
- Pengar
- Lingonglögg, rökt älgkött och julgodis (tillsammans med J)
- En pläd med delfintryck
- Handvärmare
- Boken "The Secret"
- Älghornet från älgen som jag och pappa sköt, och tillhörande "serie" som jag gjorde -01 (tillsammans med J, den ska sitta i stugan i Tybyn)
- Armband
- parfymen "Black star", likadan som jag fick av Malan. De kommer gå åt, båda två. Jag loooovar!

- En kattväggalmanacka för 2010


Och av Jimmy fick jag:
- Ett par jätte fina örhängen formade som stjärnor
- Ett vitt linne med nitar på axlarna


Jag kan ha glömt något. Det är svårt att komma ihåg.
Men precis allt kommer att användas, det kan jag lova.
Perfekta julisar till en Naannii!
jag sa ju de som känner mig vet mer än jag själv! ;)

TACK ALLA! Jag älskar er!

Jag fick en klänning också. En svart, med svarta "rosor" i midjan. Överlyckliga jag tänkte:
"Nu jävlar i mig har jag tränat, gått ner i vikt. Fixat figuren. Så i år ska klännigen inte behövas tränas ner i, som förra året, då jag fick en medvetet för liten klänning som jag lyckats krympa ner i."
Började planera att ha den på Nyår...Ända tills den testades...
DET GICK INTE!
För några minuter sänktes mitt humör till halva. 12 kilo lättare, och jag kommer fortfarande inte i den största storleken! Hur jävla mycket mer ska jag behöva gå ner, för att tillhöra de som kläderna är till för?
Besvikelsen var total. Nu har jag lugnat mig lite.
Klänningen ligger kvar uppe hos mamma. Lämnades där.
Måste tänka hur jag ska göra med den. Byta, eller behålla?
Den va ju så fiiiin!

Är jag fortfarande för stor för att klassas som normal?
Kommer jag någonsin göra det? "/

Klockan var över 00.00 när jag kom hem. Gick en snabb promenad med Djin. Satt mig här. Kikade runt. Fundilerade. J ligger i andra änden av soffan och sover. Han gjorde det redan när jag kom hem.
Undrar lite vad han fick i julklapp?
Har sett lite...En spikmatta och spikkudde. Det är bra för hans krånglande rygg.
Upptäckte alldeles nyss något som fick sorgen och saknaden att blossa upp i mig,
En julklapp från tezzi skulle jag tro?

Foton! Ett på oss, och flera på vår saknade Snabel! Mattes älskade tissetass. Blandade känslor i mig. Men jag är glad att vi fick lära känna varandra. Jag förbannar mig över den där jävla stora vägen där han inte borde ha varit, men var ändå. Kramar om Hagel och säger att jag älskar henne. Finare, mer känsloväckande julklapp finns inte. Tack Therese! :)

Jag ska gå och lägga mig nu.Väcka J lite snällt och fråga om han ska med till sängen. Klockan är nästan halv 3! Banne mig om jag försover mig imorn!

Det är jul. Underbar jul. Jag är glad att den finns!
Glad att allt finns!

















2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en jättekul julafton och tack för fina klappar !

Papi och Stina

Musan sa...

Tack för en mysig jul syster! Nu vet jag vad jag och linn kollar på på bilden förresten. Vi tittar på min kamera. har samma bild fast där du tittar bort från min kamera.