onsdag 8 oktober 2008

Munkarna anfaller...


Gah, varför kan jag inte stå emot godsaker helt och hållet?
Krister på frissan (som har samma fikarum som bibblan) hade köpt munkar idag. Först trodde mamma att det var jag, men icke sa jag. Jag ska inte äta sånt där onyttigt. Och jag var faktiskt inte ett dugg sugen. Jag lovar! Kände mig oerhört stark...
Tills Krister kom ut efter att mamma gått å sa att jag fick ta en munk om jag ville...Där satt den! Krasch! där föll allt.
När han väl hade bjudit kunde jag verkligen inte motstå frestelsen och tyckte att det skulle verka otacksamt att tacka nej. (Det hade det säkert inte, men innerst inne skrek den där munken efter mig).

Kände mig så duktig på förmiddan när jag var in på coop och bara köpte halstabletter och en loka, utan att ens titta mot fikabrödet eller godishyllan. Jag har en stor tendens att bli sugen på sötsaker de dagar jag inte jobbar på coop. Men när man är där annars och jobbar, känns det mesta äckligt och ofrächt. Med den där munken föll hela min stolthet.

Man ska tänka positivt säger ju de flesta. Det positiva är väl att jag faktiskt har dragit ner på sötsakerna en hel del. Äter inte ens en 3:e del av allt godis jag gjorde förut. Men ändå så stör jag mig på saker som munkcenariot. Borde kanske inte göra sån stor sak av det, men ändå...

Att jobba ensam på bibblan första gången gick oerhört bra, kanske mest för att jag lånade ut högst 5 böcker på de där 5 timmarna. Haha. Är Frbg litet eller vad?
Men det märktes nog att jag var ny, för en liten pojke frågade mig med stora ögon: "Hur länge har du jobbat här egentligen"? när jag var tvungen å ringa till mamma och fråga en sak. Dessutom ringde en och frågade när vi hade öppet imorn, och jag kom på att jag inte visste svaret. Haha, tänk att svara "Biblioteket Sanna" och sen inte ens kunna svara på frågan utan att höra med Krister. Ujujuj!
Resten av tiden fördrev jag med att sätta plast på cd-böcker och läsa tidningar. Snacka om soft jobb.

Stegräknaren stannade på ett helt godkänt resultat. 11236 steg. Mycket bättre än igår! I det stora hela känns det riktigt bra, trots den där jäkla munken. :)
Blev en promenad på en halvtimme imorse, och en på 1 h och 20 minuter (8 km) nu på kvällen. Underbart härligt!
Bonde söker fru fick till och med slänga sig i väggen! valde mellan att se det eller gå ut och gå, och jag gick! Har nog aldrig hänt förut att jag valt bort ett program jag velat se för en promenad. Men skillnaden efter är helt total!

skööööönt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Sanna friskt humör det är det som susen gör ! Liten hejarramsa bara, Nuttan. Kram från Papi

Anonym sa...

Du är duktig Sanna.Man kan inte alltid vara så ståndaktig att man låter bli allt man tycker om, det håller inte i längden. Här kommer mått o viktrapport för första veckan.
Vikt 66.8 kg(-0.9 kg)
Byst 107 cm (-2cm)
Midja 94 cm (-2cm)
Höft 98 cm (0 cm)
Lår 51 cm(-1 cm)
Överarm 33 cm (-1cm)
Kram och Lycka till från Stinapepp

Anonym sa...

Kul att det gick bra på dina första ensamma timmar på bibblan. Tänk om jag också hade haft kraft nog att strunta i Bonde söker fru och tagit en promenad istället. Känner mig latare nu än på väldigt länge. Ska ta tag i mig själv... snart! Kämpa på, du verkar ha kommit igång så bra nu! Puss