tisdag 28 oktober 2008

Kallt och viljestarkt

Var helt säker på att Djin inte skulle orka bli med ut och gå imorse. Han blir ju så sleten av våra långpromenader, och gårdagens 14 km måste ha varit riktigt jobbiga för hans små ben. Men det gjorde han. :)

Kom å viftade i svansen så fort han hörde att jag började ta på mig ytterkläderna. Bestämde mig för att skippa långrundan för att gå lite i skogen istället, så att lillis kunde få gå utan koppel nästan hela tiden. Han älskar det! Ser mycke gladare och piggare ut då. dessutom så slipper jag stanna var 5:e meter, vilket jag är mycket glad över...haha.
Blev en timme allt som allt.

Coop från 11 till stängning. Räkande ut att jag går ca. 3000 steg om dagen bara på jobbet. Riktigt skönt. På bibblan blir det väl lite mindre, men samtidigt är det nästan skönare att va där eftersom man inte behöver stressa lika mycket. Imorn och på Torsdag leker jag bibblotant. På Fredag jobbar jag kort kort dag på coop (12-15). Jag längtar redan till helgen. Jag är tusan i mig inte van att jobba så här mycket. :P Inga planer till helgen och det känns riktigt skönt att för en gångs skull inte ha det. Helgen som var var ju i det stressigaste/värsta/roligaste laget. Nu är det dags att få sova ut!

Hade ingen som helst lust att gå ut igen när jag väl kom hem, trots att jag hade 4070 steg kvar att gå till 10 000. Hade näst intill bestämt mig för att skita i det, innan älsk blev så sur på räkningar att det gick ut över mig. Då blev jag så jäkla sur så jag gick ut ändå. Bara för å slippa hans utbrott på datan.
Denna gång VÄGRADE Djin bli med! totalt stopp i maskin. Han låg bara på madrassen i tv-rummet och gav mig den där blicken, "ALDRIG!". Nu har jag slitit ut min vovvis igen. Kanske borde va lite försiktig...han är ju faktiskt inte så ung längre. Börjar bli en riktigt gammal gubbe på 8-9 år. Uhh, jag vill inte ens tänka så :( jag har ju bara haft honom i lite mer än ett år... min underbara lilla vovvis!

Jag satte på de nya pluttarna på stavarna och gick ut och rastade dem en sväng istället. Regn och äckel! Å hör och häpna, men det är som jag sagt, de första snöflingorna kom (om enbart för nån minut, men ändå)! Nu lider det mot vinter! Ändå fortsatte jag i rask takt tills jag gått lite mer än hälften av de 4070 steg jag hade kvar till regel-stegen. Vände och gick samma väg tillbaka. tyvärr märkte jag när jag kommit en bra bit hemåt igen att det aldrig skulle kunna bli nog många steg innan jag kom hem. Måste ha gått mindre steg eller nå på vägen bort.

Så jag fick gå små omvägar på hemvägen för att dryga ut stegen lite. Kom tillsist hem och kollade på stegmätaren: 10062 steg allt som allt!
Jag hade ingen lust, ingen ork...å ändå gjorde jag det!
och jag blev mycket piggare och gladare med!
Tack älsk för att du blev sur på datan, annars hade jag aldrig kommit iväg! :)

Och Tack papi för kommentaren på gårdagens inlägg!
Han är lite lustig min far:
" GÅTA: vem är det som går och går och snart kommer fram till målvikten?
SVAR: SANNA"
Haha! :D

Dessutom påminde han mig om något jag helt glömt bort. För ett tag sen, pappa skrev "för inte allt så länge sen", men jag tror att det ändå var minst 3-4 år sedan, så vägde vi lika mycket jag och pappa. 82 kg. Det är hemskt att tänka på egentligen, men jag har alltid varit enormt stor och min pappa riktigt liten. ;) Detta ska även bli ett delmål i min gå-ned-i-vikt-historia. 82 kg, som förr i tiden!

Har föressten hittat en riktigt bra sida där man kan kolla hur många kalorier det är i olika mat. (http://www.kaloritabell.com/) Riktigt intressant faktiskt, inte för att jag direkt räknar alla kalorier jag äter på en dag. Orkar inte bli för fixerad vid något sådant, då kan man väl aldrig sluta kan jag tänka mig. Men det är ändå kul att kunna titta på vad det finns för alternativ med mindre kalorier. Och så blir man inte riktigt lika sugen på t.ex. choklad då man läser hur onyttigt det är.
riktigt bra anti-snask sida.

Nej, nu ska naannii snart gå till sängs. Ännu en krävande dag imorgon.

JAG ÄR PÅ VÄG MOT LÄTTARE TIDER!







1 kommentar:

Anonym sa...

Första gången i mitt liv som jag passerade 80-kilosgränsen var under 2006, alltså kan det vara max 2 år sedan.....Hur är det med minnet(S)hanna ? Kram Papi