söndag 21 december 2008

Julförberedelse

NU, kan julen få komma! För äntligen är jag klar med allt!
Lägenheten är julstädad, julgranen huggen och klädd, diskberget diskad, klapparna inköpta, skinkan griljerad, och pyntet är framme.
Underbart!

Har i stort sett hunnit med allt på min "att göra lista" idag. Jagat fläsk genom att städa och springa runt ute i skogen för att hitta en bra gran.
Granletning ja...ujujuj.
Första gången i hela mitt liv som jag huggit min egen gran (förr om åren har det varit papi som gjort det), och jag förstår nu att det inte alls är så enkelt att hitta en fin gran som jag trott. Jag LOVAR dig pappa att jag aldrig mer ska börja grina för att granen är så ful, så att du är tvungen att åka ut och hugga en ny (japp, det har hänt en gång i tiden). :P
Varför finns det så många fula granar där ute? varför är inte alla fin-fina julgrans projekt?


Pulsade runt ett bra tag, både på skogsvägen och ute i storskogen, men hittade inte en enda duglig gran. Till sist gav jag upp och sågade ner en "skapligt" fin gran och släpade ner den till den plogade vägen där älsk stod med bilen. Vi beundrade den en liten stund och började känna oss nöjda. Ska precis lyfta in den i bilen...Då händer det! Djin blir nödig, och ställer sig och kissar...PÅ MIN GRAN! :O
Fräscht! En nerkissad julgran...Neee tack.
Så var julgransletningen igång igen. Som tur var behövde vi inte leta länge, innan vi hittade en ny, en finare än den första (som tur var).

Måndag, Tisdag...sen är det julafton. :)

Inga kommentarer: