torsdag 18 december 2008

"Då var det inte akut då..."

Torsdag och tid 11.30 hos doktorn för mina axel/rygg-problem. Kommer dit 10 minuter innan, i god tid, som alltid (eller, åtminstonde oftast).
Det är ingen där, lamporna släckta och dörren in till väntrummet låst. Yeyyyy.
Sätter mig utanför och väntar. Klockan blir fem i halv, halv, fem över halv...och ingen kommer.
Tjugo i bryter jag ihop och åker tillbaka till Bibblan. Ringer vårdcentralen och får som vanligt höra den där jäkla datarösten som säger åt en att knappa in person- och telefon nummer. "Vi ringer upp dig på noll-sjua-tre..... ca. fem minuter över 2 i eftermidda".
Varför kan man inte bara ha en receptionist?

Halv 2 ringer de upp. Och det visar sig, efter mycket om och men, att min tid var i Sunnansjö. 4 mil härifrån! Problemet är bara att den som bokade in mig "glömde" en viktig del, just det, att berätta den lilla bagatellen för mig! :(
Av dagens röst i telefonen fick jag en ny tid, imorn...Då jag sa nej förra gången eftersom jag jobbar hela dagen och inte kan komma ifrån. Jag får säga nej igen. "Nähej, då får du en tid i eftermiddag". Nej igen! Jag smet ju från bibblan idag för att kunna åka till vårdcentralen.
Det slutar med att jag mer eller mindre får höra att det hela är mitt fel, och att jag är dum eftersom doktorn i Sunnansjö fått ett hål i sitt schema. Blir sååå sur att jag säger att jag bokar en ny tid efter nyår istället. Får höra: "Jaha..då var det inte akut då?"
Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! nej, jag har ju redan väntat i 2 veckor, så jag klarar mig nog 2 veckor till. Jäkla krångel!

Att man kan få motivation över så små saker! En enda "ny" sak, ett nytt simpelt mål, gör att allt känns så mycket enklare. Motivationen kommer krypande tillbaka. Vi ska ha en utställning med pappersfigurer på Bibblan under 3 veckor, och jag tog på mig ansvaret att sätta upp lappar om det. Tänkte efter, och kom på att 4 av de 5 anslagstavlorna fanns i en perfekt kvälls-promenads slinga. Detta lilla,detta pyttepytte lilla, gjorde dagens kvällspromenad till glädje. Ikväll gick jag inte bara för att nå det gamla upprepande "gå-ned-i-vikt målet", utan också målet att sätta upp lapparna. Att en enda liten fjuttig sak, ett nytt fräsht mål, som annars hade varit tråkigt fick mig att trotsa slask och regn i 50 minuter är så jäkla sjukt.
Men underbart!
Nu gäller det bara att komma på nya mål till varje promenad... :P

Gårdagens muffins ja...Tog med mig båda upp till bibblan imorse och gav mami en. Själv åt jag en halv, och kastade den andra halvan. Godkänt, tycker jag.
Jag kunde ju ha ätit upp hela...;)

Väga och mäta imorn. Den här veckan orkar jag inte ens diskutera det nått. Står det still eller går ner så är det bra, går det dåligt så gör det det. Så enkelt är det.

Dagens Mat:
Frukost: fil+ musli, 1 kopp te
Mellanmål: en halv muffins, 1 mandarin
Lunch: lax, mos och citronsås
Mellanmål: 2 mandariner
Kvällsmat: fil+musli+ en skivad banan, 1 kopp te.

Dagens träning:
morgon: 30 min promenad (istället för 45 som stod på programmet)
Kväll: 50 min promenad (istället för 30), 20 min boxing

Jag klarar inte av att göra armhävningar! Fan att det ska vara så svårt! inte ens på knä orkar jag mer än 5 stycken utan att det gör ont i armarna och vänster axel! Bajs!
Jag ska klara det! Nån gång ska jag lyckas göra 10 RIKTIGA armhävningar. Då blir jag helnöjd!

Natti natt...

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste bara skvallra på mig själv (finns ju ingen annan här som kan göra det åt mig): jag försov mig imorse! Jag tänkte eftersom jag klagar så på dig när du gör det. Men jag är inte sån att jag inte hör när den ringer eller inte går upp, nej jag är senil och ställer klockan men drar aldrig upp knappen så att den faktiskt ringer. Bra gjort va!? Nu vet du att det även kan hända den bästa =)