tisdag 16 december 2008

uppgivenhet...

Vet ni vad? Jag har aldrig tänkt så mycket på att lägga ner allt vad träning/ äta rätt/ gå-ned-i-vikt heter, som idag. All motivation är försvunnen! puts väck!
Idag är en sån där dag som jag önskar att jag aldrig ens påbörjat denna resa. Då hade jag kunnat sitta här och fläskat, och inte behövt må så här dåligt över att jag är på gränsen till att ge upp.

Jag har en sån jäkla lust att skita i allt. Men jag vill inte! Inte när jag kämpat så, kommit en sån här bra bit på väg. Tyvärr känns allt så jäkla jobbigt just nu... Med trötthet, obefintlig lust att träna, och minst lika obefintlig tid till att laga bra mat.
Har bestämt mig för att kämpa på den här veckan ut, sedan ta lite av en paus under julveckan. En vecka utan tränings-program och press på mig själv. Därefter ska jag försöka göra lite ändringar i viktnedgången. Färre, men längre träningspass, och dagar med endast promenader...
Jag hoppas att jag kan få tillbaka den kämparglöd jag haft hitills.

Under jul/nyår hoppas jag även få lite sällskap på mina kvällspromenader. Malan erbjöd sig att följa med under hennes lov, så att vi kan peppa varandra. Ska bli riktigt skönt att för en gångs skull ha någon att prata med under träningen. Det går så mycket lättare då.

Lånade Dr. Phil's bok "Sju stegsmetoden- hitta din idealvikt och behåll den" idag. Tror det var den som Kola gav mig en massa bra tips ur förut (?). Har bläddrat lite i den, och jag måste säga att den där Dr.Phil har en hel del bra saker att säga. Ska bli intressant att läsa...och kanske kan den få min tröga motivation att byggas upp igen, vem vet.

Jag behöver ett break. Utan att gå upp en massa i vikt...kan det funka?

Dagens mat:
Frukost: 1 smörgås med kaviar, 1 kopp te, 1 mandarin
Mellanmål: 1 naturgodis, 1 mandarin
Lunch: makaroner och köttbullar
Mellanmål: 1 naturgodis, 1 mandarin, 1 bit julgodis (som Christer bakat)
Kvällsmat: 1 smörgås m. kaviar, 1 hård brödbit med smör och knorr, 1 kopp te

Dagens träning:
Morgon: 30 min promenad
Kväll: 1 timme promenad, 10 min boxning (jag orkade helt enkelt inte mer :( )

"Ibland räcker det inte med att göra sitt bästa, man måste göra det som krävs."
Och jag vill gå ned i vikt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helt naturligt att du kommer till en svacka. Tyckte att det var konstigt att du inte gjort det förr, mina brukar komma efter ca 2 veckor... Men det går över även om det känns hopplöst just nu! Tycker att du absolut ska ta det lugnt över jul. Det förtjänar du verkligen! Sen kan du komma igen med ny tag efter nyår! Det ska jag för då börjar mitt nya liv igen (för hundrade gången, men nu jävlar! ;)) Men kämpa på fram till jul!
kram!

Anonym sa...

Pay me och jag lagar supernyttig mat åt dig hela mitt jullov! =)Eller betala åtminstone sakerna jag behöver ha i maten. Ibland gör jag till och med god mat så det kan vara värt det!

Anonym sa...

Jag tror att det är bra om du tar det lite lugnt med träningen ett tag ( promenader duger bra). Muskler väger ju minst lika mycket som fett, så det finns ju en risk att du blir besviken på att du inte minskar i vikt lika fort som du vill.
Kom bara ihåg att inte vräka i dig allt onyttigt som bjuds över julen !
God Jul och kämpa på hälsar Papi.