måndag 10 november 2008

Skinkpannkaka och jobbval

Ja, vad ska man säga om dagen som gått?
Det har varit en bra tränings och mat-dag, men humöret har tyvärr inte varit lika bra. Fick panik över valet med vinterns jobb och har gått runt och grubblat på det hela dagen. Coop eller Säfsen, Säfsen eller coop? Plus och minus för de olika jobben, har tillochmed försökt räkna ut vilket av jobben som ger mest pengar, vart jag skulle trivas bäst osv.

Var ju tvungen att svara Säfsen idag, och i stundens hetta tackade jag ja till det. Mycket pga. att jag är garanterad minst 75% där hela vintern och har alla möjligheter att jobba upp det till 100%. På Coop trodde de att jag skulle få mellan 50-75%, men kunde inte vara säkra eftersom coachen pratat så mycket om att en om-organisation ska ske...Tyvärr var ju jag den som var sist in. Och sist in = först ut, om det skulle bli något sådant. Träääligt. Men jag valde att vara på den säkra sidan, inge kul om jag skulle stå där mitt i vintern utan jobb och veta att jag tackat nej till ett.

Blandade känslor måste jag säga. Alltid kul att få testa nått nytt, men jag vill ändå inte lämna Coop. Usch och blä för alla val man måste göra här i livet! :´(
Är nervös inför jobbet också...Jag ska vara Servitris! :0
Just nu känns det som om jag kommer paxa diskningen hela vintern. Hellre det än att vara ute i restaurangen så alla kan se en. Jag vet inte vad ni har för uppfattning om servitriser, men min uppfattning är iaf att de ska vara smala och söta...Vilket jag absolut inte är. Uhhh, jag vet inte. Känner mig så jäkla vilsen i allt det här.
På ett annat sätt ser jag det här som lite av en möjlighet att få bättre självförtroende. Kanske är det just det här jag behöver?
Jag vet inte... "/

Tillbaka till viktnedgång.
Nu är jag ensam om att försöka gå ned i vikt genom att ändra min vardag på coop. De andra som hakade på till en början "fuskar". Eller, tilltar helt enkelt medel som jag inte alls tycker om. De har slutat äta helt och gått in på såna där "milkshake-dieter". Så nu börjar kilona rinna av dem ett efter ett. Snabbt snabbt snabbt. Är det verkligen bra? icke, skulle jag säga. men jag har ju i och för sig aldrig testat.
Är det inte så att man går ner en massa, och sedan går upp nästan allt när man börjar äta igen? och hur roligt är det att behöva dricka såna där resten av livet. Och skulle man sluta så måste man ju verkligen äta riktigt nyttig mat på en gång. Det blir en omställning från "vanlig onyttig mat", till diet, till oerhört nyttig mat. Kan man verkligen klara av det?
Är det inte bättre att ändra saker i vardagen som man kan leva med och orkar hålla fast i stället?
Alla får självklart tycka vad de vill, men det är min åsikt i alla fall. Hellre tar jag ett litet pyttesteg i taget än att rasa i vikt några veckor för att sedan gå upp dem igen. För min del får det ta näst intill hur lång tid som helst innan jag når min målvikt, bara jag då kan hålla den.
Dessutom slipper jag gå hungrig, som mina jobbarkompisar verkar göra. :)
Jag kör på mitt eget lilla rejs!

Dagens träning har bestått av 2 timmars promenad och 30 minuter med säcken och hantlarna. Svettig som fan har jag i alla fall varit! as kalas!

Dagens mat: 2 äggsmörgåsar, 2 clementiner, skinkpannkaka ur viktväktarboken jag lånat av Stina, 1 banan och 2 smörgåsar med leverpastej och gurka. Och att dricka: VATTEN!

Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på skinkpannkakan, för den blev så JÄKLA god:
4 port.

4 ägg
6 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
1 tsk salt
1 tsk flytande margarin
200g rökt skinka
Ugnen på 225 grader. Vispa ägg, mjöl och lite av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken samt saltet och blanda om. skär skinkan och lägg dem i en smord långpanna. häll på pannkaks smeten och grädda i ugnen i 25-30 min. SVINGOTT!

Imorgon är en annan dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du gjort ett bra jobbval, tänk vad jobb det finns ute i världen där de kräver erfarenheter som servitris och efter vintern kommer du ha den erfarenheten.Blir nog en väldigt rolig vinter också.
Kör ditt rejs, det har vi väl sett nu hur det går för "fuskarna" på coop. Ingen som lyckats med några stora livsomvändningar där inte. Och ska man gå ner i vikt är det så mycket bättre att lägga om kosten och träningen från början för det är ju det som gjort att man är överviktig från början och det kommer göra det igen så fort man slutar med pulverdieten om man inte gör några förändringar. Jag tror att du gör helt rätt! Och det inte bara tror jag utan jag VET, för det har funkat för mig och det börjar ju visa sig på din våg att det funkar för dig också! Kram

Anonym sa...

Jag har alltid tyckt att det verkar spännande att jobba på fjällhotell, lite romantiskt eller nåt :o) Det blir nog bra det där.

Menar du verkligen att det bara ska vara 6 MATSKEDAR mjöl?