onsdag 21 januari 2009

Positiv anda

Framgången slår till.
Blev såå godissugen nu ikväll och kom på att jag hade chilinötter i skafferiet. Tog den minsta skålen som fanns i skåpen (mer som en liten pyttig djup tallrik) och hällde över lite i. Vet ni vad jag ser precis när jag ska stänga skafferidörren? En halv saftflaska, en halv påse med lättsaltade härliga potatisskepp, och en påse med lite non-stop som blev kvar efter julens bakerier. Allt detta gott har legat där, så näära, såå länge, utan att jag ens har brytt mig om dem!
Uhhh, vad jag kände mig stolt i just detta ögonblick. Ett leende spred sig från det ena örat till det andra.

Vet ni vad jag kom att tänka på just tack vare detta???
jag har inte "tittat-i-kylen"-åkt dit en enda gång sedan jag började den här viktresan.
Tittar inte ens i kylen om det inte är planerat att jag ska äta något. Eller mjooo, när jag ska handla/har handlat förstås, men inte av ren "reflex".
Fan va min hjärna är bra!
Stolt Naannii

Jag bara älskar att upptäcka mina egna framsteg!
Tänk att sådant, som förr har varit en pina att ha i sin närhet och inte få röra, inte ens fångar den minsta lilla gnutta uppmärksamhet längre.(nååja, överdriv inte)

En cola har stått i kylen i flera dagar (Yumm, iskall Cola!) men jag har inte rört den. Ska inte säga att tanken på en klunk inte har slagit mig, för då skulle jag ljuga. Men att jag stått emot är en sån jäkla vinst i sig!
Colan har varit som mitt vatten i flera år. Inte en dag utan en klunk cola kunde gå utan att jag längtade efter det där bubblande söta colasmaken i min mun. Aldrig utan min cola!
Nu är det vattnet som är mitt vatten, precis som det ska vara! :)

Livet leker just nu. Humöret är på topp och Naannii kämpar på. Har upptäckt att jag just jobbat första dagen på ett 10-dagars jobbmarathon, och... jag oroar mig inte ett skit. Det är ändå inte så jobbigt som man först får för sig. Så varför må dåligt i onödan? Stå ut, var glad och gör det bästa av situationen, så fixar sig allt, och jag slipper bli depp.

Jag kan inte låta bli att längta så till den dag då jag äntligen ser en förändring på mitt yttre också! Inte bara på det inre som det hitills varit.
Får höra om det som förändras hela tiden, men jag seeer det ju aldrig. Ge mig yttre bevis tack!

Dagen har bestått av jobb (som vanligt :P ). Skulle ha varit hela dagen på bibblan, men Lisa ringde och hade glömt ett möte som hon skulle vara på, så de blev för få kvar i butiken över lunch. Så jag sprang över och jobbade två timmar så de andra kunde ta lunch i lugn och ro. Sen tillbaka till bibbl igen. Lugn och soft dag på jobbet.
Efter jobb tog jag kvällspromenaden, återigen en kort en på 10-15 minuter, och sedan ner i källarn till crosstrainern. 25 minuter träning och en dusch, sen bar det ut på skotertur med sambon min.<3
Äntligen är snön tillbaka. Snart ska jag dra mig ut i spåren igen för att utöva lite mer träning ute i det friska.

En soffpotatis är på väg till aktivare dagar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var kul att läsa om en positiv Nannii.... Vi ska ju inte oroa oss i onödad, eller hur ?
Kram från Papi

Sockiss sa...

du har ju snart gått ner 10kg! det är Super-duktigt! och det är typ då man börjar se det själv. sen går det fort efter 10kg. inte med kilona, men hur kroppen förändras. det är ju så roligt när man ser hur duktig man själv blivit eller hur? heja heja nannii!