onsdag 29 april 2009

Cykelstjärt med kärringtendens

Jag har en cykel! :O
Eller, rättare sagt TVÅ cyklar.
Inte så mycket att hurra över kanske, men jag hade helt och hållet glömt bort den andra, den hela, den som jag inte behöver köpa ett nytt däck till.
Smarrt av mig att bara tänka på den jag inte kan använda, och glömma bort den som det bara är å tuta å köra!
Men tji fick mitt undermedvetna som kämpade för att få mig att glömma den. För imorse kom minnet tillbaka! :)

Med det goda minnet i behåll tog jag och Djin oss en liten morgonpromenad ner till Betlehem (som vi så fint kallade vårt föredetta boende) och hämtade hem den bortglömda cykeln. Gick förbi Jimmy vid verkstan och fick däcket pumpat och hem för att dumpa av Djin.
Tyfors tur och retur, en vända på 2 mil, cyklades.
Skönt, men dock så jobbigt!
Trampade som en tok på högsta växeln, och ändå trampade jag ut i tomma intet. När det väl rullade kunde jag inte trampa snabbare, för fötterna bara följde med tramporna utan att göra någon nytta. Konstaterade att en 5-växlad damcykel inte är nån räääser direkt. :)
20 minuter tog den första milen hemmifrån till tyfprs-skylten. Så det lär ha gått rätt så snabbt ändå trots mina ohjälpsamma panik-trampningar.
Vände om, tänkte att man lika gärna kan satsa på 40 minuter tur och retur, och fick i samma veva sällskap av motvinden alibaba och de förtio rövhålen! Grrrr...
Tvärstopp. Bajssegt. Urjobbigt!
Trampade 1000 varv, kämpade för kung och fosterland... Resultatet: en resa på en meter bakåt! Haha, riktigt så illa kanske det inte var. Men jaaa, nästan.
Kom hem till sist i alla fall, inte på 20 minuter som jag hoppats, men på 30.
2 mil på 50 minuter. Ja tackar ja! :)

Lägenheten är nystädad, mat har lagats, tvätten är hängd, deklarationen är gjord...och nu sitter min blåmärkesfulla röv här i soffan och njuter av att bara få sitta still.
Nu släpper vi allt. Vilar resten av dagen. Softning åt alla! :D

Valborgsmässoafton imorgon. Jobb till halv 7, sen grillning här hemma.
Vad som sker därnäst får vi se då. Troligtvis första året utan någon som helst planering för kvällen. Skönt!
Kanske blir det brasan en sväng, och en titt upp på ärtsoppefesten på folkan. Kommer visst bli en hejdundrandes fest med närmare 80 anmälda.
Jag? Jag blir nog nykter kärring som går hem från brasan för att hålla smällrädda Djin sällskap under bordet under fyrverkerierna. Eller en två-tredjedelars kärrning som tar en drink eller två till middagen och hamnar framför tv:n innan klockan slår 10.
Förhoppningsvis blir det en bra kväll för den lillgamla kärrningen Naannii! :)
Jag blir nog nöjd hur det än slutar. Har ingen lust till högdragna festerier och fylla. En myskväll med grillning, brasa och mys blir bra!

Cykelstjärten over and out!

Inga kommentarer: