torsdag 2 april 2009

skida, styrka och ren jävla vilja

Fy fasiken va vi är bra!
20 kilometers målet avklarat

Nu kan våren komma, för nu är det gjort!
Helvete va stolt jag är över mig själv (och själklart Pis också).

Klockan 9 startade vår resa mot de 20 kilometrarna. Vinterns största mål.
Taggade som fan!


Det första varvet på 7 km avklarades utan några som helst problem. Gick mycket lättare än förra svängen. Och dessutom 10-15 minuter snabbare. Wihoo!
Dock blev det skavsårs-problem redan då, inte för mig (som plåstrat mina fötter så gott det bara gick), men för Pis, energikällan själv.
Ohhh noooo, med hela 13 km kvar att klara av!
Tur då att lilla jag hade skavsårsplåster i fickan. :)

Tummen upp och andra varvet på 7 km påbörjades med glada toner.
Tyvärr höll det inte i sig så himla länge, för den underbara solen började värma upp snön, och göra den till rent klister!
I de öppna områdena gled det inte alls. Tvärstopp! Klart slut! JOBBIGT!
Vilken skillnad på solområden och skuggområden.
Böttgas, tvärstopp, böttgas, tvärstopp...
Yeeeeyyy, va kuligt!

Andra varvet blev slitigt, men det gick, och 14 km avklarades!


Nu var det bara de där sista 6 kilometrarna att kämpa sig igenom. 7:an igen, eller 3:an gånger två blev alternativen. Efter mycket om och men, bestämde vi oss för 3:an gånger två. Något som vi snabbt ångrade! Att åka denna slinga visade sig inte innehålla en enda meter av skugga. Bara soooool och centimeterdjup slask att staka sig igenom.
PUUUST!

Det första av de två varven kämpades igenom slask och skit med näppe. Våra kroppar ville ge upp och började jävlas! Ont överallt. Axlarna tog en massa stryk av allt stakande.

Sista varvet handlade helt och hållet om ren jävla vilja.
ALDRIG att vi tänkte sätta stopp för oss själva när vi var så nära målet. Vinterns STORA mål!

Vår egna lilla kranskulla satt på bilen och hejjade på oss när vi gick i mål. En riktigt bra kranskulla, som tagit med efter-målet-avklarats-fika till oss! TACK Malan! <3

Tre timmar tog det, om man räknar bort de korta vattenpausarna vi tog mellan varven. Jobbigt var det, men inte alls så jobbigt som jag först hade trott. Hade inte nacken och axlarna tagit sån stryk av denna jäkla klistersnö, och graderna hade legat lite på minus-sidan, hade jag kunnat fortsätta ett tag till.
Men nu fick det vara nog. Målet avklarat!

HELNÖJD och Baaaooowta stolt!

Nu är våren VARMT välkommen!

En fiskesväng med korvgrillning har man också hunnit med dagen till ära. Mys att sitta på sjön och njuta av solens eftermiddags strålar efter en sån här lyckad dag!

Imorn väger jag mig igen, för första gången på det andra halvåret i viktnedgången. Vi får väl se vart hän det bär. Jag är trots allt helnöjd med veckan!

Våren, och humöret, blomstrar idag!

4 kommentarer:

Musan sa...

Super duktiga! Och vilken toppen kranskulla ni skaffat er :). Man kan genomföra mycket på ren vilja! Tänk på det när saker verkar orimliga. Kramar

ida sa...

åh vad duktigt!!!!!!!!

Sockiss sa...

oh vad duktig! vad härligt med snö där uppe hos er. slask-stockholm har tussilagon i varje dike nu, och bara grushögar kvar där snön en gång låg i skottade drivor... =( avis, jadå.

Asplövspuls sa...

GRYYYYYYYYYYYYMT JOBBAT!!! är sjuuukt imponerad!!