fredag 5 mars 2010

Fredagsmys?

Hemmakvällar hade en helt annan betydelse förr.
Där i mitt slitna soffhörn hade jag katten och hunden, ibland sambon, ibland inte. Ofta kom någon eller några av vännerna över för att hålla sällskap. Umgås. Att kika på tv. Spela något sällskapsspel. Dricka läsk och kanske flöta chips eller något annat onyttigt.
Ikväll sitter jag här, fortfarande med vovven nedanför soffkanten, men jag är ensam, inte en vän har hört av sig eller knackat på dörren. Jag hittar inte tv-kanalen jag vill titta på för den verkar ha försvunnit, och funderar på om jag ska ta mig ett parti betapet eller kanske gå till sängs...
Fredagsmys har fått sig en helt ny innebörd.
-
Jag börjar mer och mer vänja mig med att vara ensam, trivs med det de flesta gånger...
Jag är hellre ensam själv, än ensam med någon annan! ^^
Men ikväll vet jag inte riktigt vad som har hänt. Kanske är det för att humöret varit på topp största delen av dagen? För att jag verkligen trivts med att vara bland människor? Skrattat och skämtat? och för att jag nu sitter här helt ensam, och inte vet ett dugg vad jag ska hitta på?
-
Kvällar som denna, sätter träningssuget in något oerhört! Jag vet att, om jag bara kunde få den där känslan, andningen! Känna de där svettdropparna rinna nerför kroppen, så skulle allt kännas bättre. Jag skulle bli gladare och piggare. Nöjdare med mig själv, gladare med livet!
Jag vill ut och springa, ta mig ett hårt pass på crosstrainern, åka flera mil på längdskidorna, boxa sönder boxningssäcken!
Men det blir ingenting! För det är för kallt för att vara ute, andningen skulle kvävas av den kalla luften, och jag har varken crosstrainern eller boxningssäcken här...
Dessutom är klockan halv elva, och det är Fredag kväll! ^^
-
Jag höll på att frysa nosen av mig under kvällspromenaden, därför vet jag att jag att jag inte ska gå ut... annars hade jag tagit mig en promenad nu. Andats in den friska luften, lugnat mitt inre.
Rastlösheten sätter in. Suck. Jag hatar det!
-
Kan inte mer än tänka på morgondagen...
Ledigheten. Sovmorgonen!
Skidturen jag kommer ta så länge det inte är svainkallt. Det ska bli fint väder imorgon också säger de, Sol! Likadant väder som gett mig vårkänslorna idag, som gjort att asfalten börjar komma fram på sina ställen.
Jag ska åka minst en mil, gå långpromenad med Djin, ta en lång dusch, stå framför spegeln och välja kläder i minst en halvtimme, bli galen över att frisyren aldrig vill som jag vill, sminka mig lugn och ro, tralla och vara allmänt glad. Sitta hela den långa vägen till Björbo med musik på högsta volym och sjunga med i alla låtar. Vara glad. Pepp. Träffa mina Björbotjejer och annat trevligt folk jag inte sett på mycket länge. Dricka en cider eller två, och svänga mina lurviga i festlokalen.
Imorn kommer bli en bra dag, jag känner det.
Ja jävlar, det blir grejer det! :D
-
Kanske är ikväll inte så farligt ändå, när allt fixar sig imorn!?
-
Ska i alla fall passa på att Gratta här i bloggen idag...
-
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN KICKI! :D
-
"Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel, lev med det...
Ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå"

1 kommentar:

Anonym sa...

Du börjar hitta fram till lösningen, tror jag! Sakta, men säkert går det s.k ljuset upp för dej:-)...För man är aldrig så ensam som när man är två med fel person..Och kan man komma så pass långt så att man trivs i sitt eget ensam-sällskap, är man en bra bit på väg till stadiet där man äntligen känner att man är hyfsat nöjd, vad som annars än händer i ens liv..Hur det än är, så är det bara en själv man vet att man måste leva med resten av sitt liv. Så tänk på att leva så att du alltid kan acceptera och leva med dej själv o ditt agerande..
Ha en skojjig kväll, gumman!
Kram/fastra