torsdag 14 januari 2010

Efter regn kommer solsken

Bra dagar har det varit dåligt om på sistone...

Men idag har det varit just en sån, en bra dag!
Känns konstigt, med tanke på gårdagens inlägg...
men allt jag gjort under dagen har gjort mig just så, glad ända in i benmärgen!

Vad har då gjort min dag så bra?
-
Det första jag tog tag i när jag vaknade var att ringa några av de där viktiga samtalen som jag väntat så länge med att ringa. Jag tog tag i det! Gjorde det! Helt för egen maskin!
Ringde Polisen för att höra om de fått in nån bilnyckel (det hade de inte), ringde Volvo för att höra vad man kunde göra åt det om jag inte hittar dem, och sen tillsist Viasat för att överlåta tv-abonnemanget till J. Det är fler viktiga samtal än jag gjort på ett år...eller kanske i hela mitt liv?
Nåväl, jag gjorde det. Och folken i andra änden var snälla mot mig. Gick bättre än jag trodde, även om nervositeten satte sig som kilar i talförmågan.

- Jag och J tog en skogspromenad med Djin. och åt lunch hemma hos honom samtidigt som Djin och Hagel verkade vara överlyckliga över att få träffa varandra. Jag tror Hagel är kär i Djin, för hon ville bara pussas och hålla tass hela tiden. De är så söta!:)

- Fegisen tog det stora steget att gå ner i den läskiga tvättstugan i huset intill...och den var faktiskt inte alls så läskig som jag hade föreställt mig. På onsdag ska det tvättas! :)

- Mamma och jag tog en efterlängtad vända i skidspåren. Sex kilometer för att vara exakt. Så underbart skönt att vara där igen, mindre skönt med skavsåret som började uppdagas på höger häl. ^^

- Mattor och diverse småfix hämtades hos mamma, och kreativiteten att fixa och ordna tog vid. Skruvade skruvar och satte upp bilder och tavlor. Lagade ringklockan som inte fungerade. helt själv!

- Åkte ytterligare skidor på längd. Inte så där jätte långt eftersom hela "det vanliga upplysta" skidspåret var fullt av nybörjande ungar...men jag hade trevligt sällskap av J!

- Knatade ner till robert och åt makaroner och korv. Kikade på tv och umgicks med honom och Lars.

- Och nu ligger jag här, ensam, och lyssnar på den musik som känns rätt för tillfället. Ljuv musik i mina öron!

- Lön är det imorgon också...det gör ju inte saken värre direkt. :)

Rakt igenom bra.
Och det bästaste med allt har varit att J och jag har varit glada. Skämtat, och skrattat både med, och åt varandra. Vi trivs i varandras sällskap, trots att allt är som det är...
Har förstått att inte alla är så glada med det, att vi umgås, då det är som det är. Kan både förstå det, och inte förstå det, på samma gång.
Självklart är det konstigt, det tycker tillochmed jag själv...men varför inte?
Den enda anledningen jag kan komma på till varför folk inte tycker att vi skulle umgås är det där med ovissheten, att vi inte vet hur det kommer bli. Förstår de som är oroliga för hans skull, att jag sårar honom ännu mer...
Men jag tvingar honom inte att vara med mig, det skulle jag aldrig göra!
Jag vill inte att han ska göra något för min skull, inte ett dyft! Han ska göra det han vill, för sin egen skull. Det har jag sagt honom.
Vill han inte umgås med mig, så blir jag inte sur. Jag skulle tvärt emot förstå honom. Det vet han också.
Jag begär ingenting...
Men folket väljer själva, tro och tyck vad ni vill.´
Jag lägger mig inte i, men har rätt att "försvara" mig, väl?

På tal om allt och lite till så funderar jag på att ringa en sierska om hjälp att hitta min bilnyckel. Funkar sånt? vet inte ens om jag tror på det själv...men för 150 kr är det ändå värt ett försök, eller hur?
Kan bli intressant...

Går och lägger mig med ett litet leénde på läpparna ikväll,
och önskar en lika bra dag imorgon också!

Inga kommentarer: