onsdag 17 september 2008

Nu jävlar...

Dagen började underbart.
Med en enorm styrka på mig själv att lyckas gå ner i vikt planerade jag dagen full med rörelse och bra mat... Långa promenader med Djin (min finska lapphund), kräla runt på golvet på min nyinköpta pilatesboll, smal-mat osv.
Jag var på "topp".

Tyvärr föll motivationen pladask redan när jag fick dagens första sms. Ett sms som gjorde mig nervös och helt uppspelt: " Har du fått brev om anställningsintervjun på tvätten?".
Eftersom jag ännu inte ändrat adress står jag skriven uppe hos mamma och skulle ha fått brevet dit om jag hade fått något. Självklart kastade jag mig i bilen för att åka upp och kolla i brevlådan...men icke!
PANG! hela min motivation var som bortblåst, hela dagen rasade och allt onyttigt bara "rann" ner i min hals.

Tänk att en dag som börjar så bra kan sluta så förjävligt. Det är inte klokt.
Jag vill så gärna gå ner i vikt, å blir så besviken på mig själv varje gång något sånt här händer. Min motivation känns så stark ena sekunden, nästa är den obefintlig.

Nu, efter att ha pratat med Moa (min 1 år äldre syster) känner jag att motivationen börjar komma tillbaka. Eftersom Moa lyckats gå ner i vikt, är hon en av mina ledstjärnor i det här, också en stöttepelare som kan hjälpa mig att stå ut såna här dåliga dagar.

Jag önskar att jag kunde få något att vara motiverad för, något som höll motivationen uppe även då det är som mörkast. Kanske nån sorts av "pris" när jag lyckats gå ner si och så mycket kilo. Men att sätta upp något sådant för mig själv är ingen idé, för mig själv är tyvärr inget att svika. Jag behöver något större, något som puschar mig att visa vad jag kan. Något som skulle göra andra, och inte bara mig själv glada om jag klarade det.

snälla, Hjälp mig!?
Puscha mig!
Jag vet att jag är den som ska göra jobbet...
Jag skulle bara behöva lite hjälp att komma igång!

Varför finns det ingen som typ "sponsrar" människor till att gå ned i vikt? med tränings grejer, recept, och "priser" som man får vid en viss vikt? Företag borde satsa på det... reklamen för dem och deras grejer skulle bli enormt stor. Och samtidigt skulle människor med samma vilja, men också samma svikande motivation som mig kanske lyckas bättre med att bli lite gladare, nöjdare med sig själva?

Imorgon är en annan dag.
Då försöker jag ännu en gång.

// Naannii









Anpassad sökning

1 kommentar:

Marika sa...

Du behövde visst ingen "sponsor" ;) 10 jävla kilo nu Sanna! Fyfan vad duktig du är!!!!