torsdag 25 september 2008

morgonsol och morötter


Morgonen började tidigare än vanligt...MYCKET tidigare!
Redan klockan 06.45 ringde klockan, jag ville så gärna sova längre.
I vanliga fall skulle jag säkerligen ställt fram klockan en kvart-halvtimme... men inte idag!
Masade mig upp ur den varma underbara sängen och lämnade älsklingen sovande.

Åt frukost och tittade lite på tv innan jag gjorde Djin glad genom att ta fram kopplet och tog med honom ut på morgonpromenaden. Uhh så kallt det var ute! När man vaknar så sent som jag vanligen gör och solen redan står högt på himmlen glömmer man nästan bort att det är höst, och därmed också kallare om mornarna. Men uppfriskande var det iaf!
Så oerhört skönt att kunna ta det lugnt, och inte stressa sig igenom morgon-rutinerna: Halvspringa den korta rundan med Djin och kasta i sig frukost för att sedan vara tvungen och åka till jobbet.

Efter 6 timmars jobb var jag sååå trött, och ville bara hem å sätta mig här vid datan. Det är hårt att gå upp så tidigt när man har kunnat sova relativt länge i 5-6 dagar. Naturligtvis skulle jag ha tränat, men kände att jag verkligen inte orkade. Tills det att jag kom hem och såg att Jimmy hade modemet...och när jag sedan fick veta att han var i Hällefors och att jag inte kunde få modemet på 1,5 timme så fanns det liksom inget annat å göra än att ta med sig Djin ut på en riktigt lång skogspromenad.
Och tur var väl det, annars hade jag suttit här nu och haft dåligt samvete över att det inte blivit någon långpromenad idag.
så, tack älskling för att du snor modemet ibland! :)

En av de värsta sakerna som hänt idag är att jag blev så förbannat sugen på godis. Det är hemskt hur svårt det är att låta bli att köpa den där godispåsen/biten när lusten faller på (för det gör den ändå oftare än vad jag tolererar mig själv att äta godis) dvs. nästan varenda dag.
Så därför skulle jag vilja pressentera er för mitt nya godis...
Morötter och mörk choklad (självklart inte under 70% kakao)
Allt oftare kan jag motstå frestelsen att köpa godis, för att istället åka hem och snaska i mig ett par morötter, eller en bit mörk choklad. Vilket jag numer alltid ser till att ha hemma.
Den mörka chokladen är ett under!
Oftast räcker det med en, ibland två bitar, för att få bort suget efter "riktigt" godis. Så underbart skönt!

Mina gamla vanor att köpa godis så fort lusten faller på är både onyttiga, och dyra. För ofta händer det att jag köper en stor godispåse...för att sedan slänga i mig halva påsen, och sedan slänga resten i sop-påsen då jag upptäcker vad fan jag håller på med.
Detta har jag faktiskt också kommit på en mycket bättre lösning till...
de gånger jag verkligen inte kan stå emot godissuget som skriker efter riktigt godis, så Köper jag mindre godis. för då äter jag också mindre. Smart va?

Jag börjar vänja mig vid att solen är framme om dagarna nu, och detta gör att jag funderar mer och mer på hur jag ska kunna hålla det humör jag har nu uppe den dagen jag vaknar och himlen utanför är grådaskig och grinig. Jag blir ju alltid så nere, så depprimerad, när regnet bara faller och det aldrig är ljust om dagarna. Kommer jag verkligen orka ta mig ut på dessa promenader då? Jag måste verkligen klara av det! Jag VILL klara av det!

Får sån underbar respons av alla som vet vad jag vill...och tips som kommer underlätta det så mycket för mig.
Senaste braiga tipset: "Gör mat och frys ned så att det alltid finns".
På det sättet blir det lättare att inte beställa något onyttigt då jag inte orkar laga mat.
Tack Stina! <3
Jag behöver allt hjälp och alla tips jag kan få!

Och som vanligt, har jag inte fått några bio-t kapslar med posten idag heller. :(
(Börjar bli en vana att skriva med det här i bloggen). Det har gått mer än en vecka sedan jag beställde mina fettförbrännings-aptit minskande- jojo-motverkande piller.
Kommer de imorn tro? Börjar bli svårt att hålla sig ifrån att väga sig nu, helt plötsligt längtar jag efter den dagen jag ska väga och mäta mig så jäkla mycket.(något som till en början fasade för). Kanske för att jag känner att det är då allting börjar på riktigt. Jakten på viktnedgången, men viktigast av allt: jakten på större självförtroende!
Har flera gånger tänkt att ställa mig på vågen... bara för att kika... Men jag vill inte, inte förän pillrena kommer.


Imorn blir det ännu en tidig morgon.
så det är bäst att jag går och lägger mig.

Inga kommentarer: